Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal

Welkom op onze website. Op deze site vindt u informatie over ons bedrijf en ons assortiment.

Onder het motto “de maat in plaat" stellen wij de nieuwe norm in bewerkingen en leveringen van alle soorten plaatwerk. Multiplaat Werkendam B.V. is de specialist in plaatmateriaal. Wij bieden u een totaalpakket. Of het nu om hele platen, pakketten of maatwerk gaat, onbehandeld of voorzien van een afwerklaag, bij ons bent u aan het goede adres. 

Multiplaat Werkendam B.V. staat open voor nieuwe plaatmaterialen en verbeteringen, met een steeds groeiend en groener assortiment. (FSC® en PEFC™ gecertificeerd). Wij houden de markt altijd goed in de gaten waardoor we onze producten tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. 

EMAIL: INFO@MULTIPLAATWERKENDAM.NL

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Specialisme in plaatmateriaal:
bewerken -zagen -frezen -boren -kepen -perforeren, grondverven -voorlakken -aflakken, eigen transport met kooiapen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Augustus 2021

Er komt voorlopig geen einde aan de stevige stijging van de prijzen van hout en houtproducten. Dat heeft alles te maken met de toegenomen vraag en onzekere aanvoer.Branchevereniging VVNH ziet én voorziet ongekende marktontwikkelingen.

De gehele grondstoffenmarkt is momenteel instabiel. Ook de houtmarkt ondervindt daar meer dan gemiddeld hinder van. De ontwikkelingen bemoeilijken en dreigen het aanbod te beperken en drijven de prijzen op. Het is niet alleen een Nederlands probleem, maar een mondiaal probleem dat mede door COVID-19 is veroorzaakt. De vraag naar biobased bouwmaterialen, waarvan hout verreweg het belangrijkste is, neemt wereldwijd toe. Deze toegenomen vraag en door corona veroorzaakte logistieke problemen, hebben tot de huidige situatie geleid. Met als resultaat dat leveringen stagneren en prijzen stijgen.

Bij houtachtige plaatmaterialen variëren de prijsstijgingen zelfs van 6% tot (voor sommige producten) 60%. Ook hier is de toegenomen mondiale vraag de oorzaak. Naar verwachting blijft deze situatie ook voor een langere periode zo. Daarnaast ziet het er niet naar uit dat producenten op korte termijn meer plaatmaterialen kunnen gaan maken. "De vraag tot wanneer deze situatie aanhoudt kan niet worden beantwoord", stelt de VVNH. "En verwachtingen over prijs en beschikbaarheid zijn door de vele onzekere factoren niet te geven."

« vorige pagina